Главните медсестри в Пазарджишко: Не приемаме подобен протест

Колегите целят политическа дестабилизация, смятат те
6 мар 2020 18:36, Анисия Иванова
33
Главните медсестри в Пазарджишко: Не приемаме подобен протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главните медицински сестри в лечебни заведения в област Пазарджик оповестиха своята позиция по повод опитите да се използват техните искания за политически цели, съобщи "Фокус".

В позицията се казва: "Съсловието на медицинските специалисти в България от години е в криза. Намаляват, остаряват, емигрират точно тези, които трябва да оказват здравна грижа на хората, които се нуждаят от помощ.

Още по темата


Всички ние заслужаваме достойни условия на труд и заплащане, но категорично се дистанцираме от действия на колеги, които подменят основните искания на съсловието и целят политическа дестабилизация. Не приемаме начина и формата на протеста им, защото те компрометират авторитета на медицинската професия, и нас самите", се казва още в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
НЯКОЙСИ преди 4 години
ВЪЙ, ВЪЙ, КАКВИ СТАРШИ ! СТАРШЩИ, СТАРШИ И КОЛКО ДА СА СТАРШИ ! Но пък не знам дали въобще е вярна, ако е така да ми простят !
27
1
 
1
 
! Отговори
Пурку преди 4 години
Като се разграничават да бачкат за 700 лв и да мълчат,вместо всички сестри да отидат се цепат,затова е така,и ние обикновените хора трябва да ги подкрепим,но това ни е в кръвта да се делим,и така и ще си останем,а скоро и държава няма да имаме защото изчезваме
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми е безразлично откъде идват парите на някои главни и старши сестри.Има професии с добри заплати, които цял живот не могат да си купят жилище,кола,вила.Как така става за няколко години след 2000г да спечелите придобивки и задоволите своите лични материални нужди ,но останахте безразлични или враждебно настроени към мед. персонал (сестри,лаборанти,акушерки,санитарки)?За кого сте годни нужни и какво добро създавате в болниците?С делата си мед.сестри нямат защита и подкрепа от вас .
25
4
 
1
 
! Отговори
Алчни и недобани преди 4 години
Сестрите икали 2 минимални заплати, т.е. 1220 лв./мес. ...и вдигнат самолет може би!? Ами то сега на 80% от лекарите основната заплата е по ниска, другото са надбавки квалификации,стаж и извънреден труд. Просто в здравната система няма такива пари, които да удовлетворят исканията на всички в системата. По-честно ще е протесиращите да кажат -"увеличете си здравните осигуровки и дайте парите на нас"!
24
3
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
От кога искането за достоини заплати е политическо.А тези които ги лъжеха цяла година какви са
23
3
 
12
 
! Отговори
Аз съм лекар преди 4 години
Аз съм лекар и подкрепям всички хора които протестират, защото благодарение на тях живота се подобрява. Само че не знам защо сестрите протестират, а не отидат в Германия или в друга европейска страна и там ще взимат по 5000 Евро и по този начин ще имат прекрасен живот и ние ще видим че те са значими и важни за цялата страна.
22
3
 
6
 
! Отговори
Като преди 4 години
са прости,кой им е виновен?Всички медицински сестри,които ставаха за нещо,се изнесоха в Германия и по Англия.Тук, остана само шлаката.Така,или иначе,в България се лекуват само бедняците и голтаците.Всеки,който има някой лев,от години се лекува в чужбина.От години, ходя,за най-малкото нещо в Гърция,или Турция.В България, здравеопазването и болниците са пълна пародия.
21
3
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
За съжаление единственото спасение е да напусне страната. Днес всички които не подкрепиха сестрите от НЛС от СЛС т. Е. управляващите лекарския съюз от страната и столицата са от Герб а именно проф. Габровски и д-р Макенджиев. Явно и 5-те главни сестри от Пазарджик са от Герб. Като заключение 7 човека от Герб са срещу 5 сестри.Жалко че са 5
20
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това все едно са го писали от централата на ГЕРБ... Коя медсестра се е загрижила за политическата дестабилизация в държавата ??
19
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези главни колко са? Две или три и всичките назначени от ГЕРБ...
18
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главните мед.сестри са най-големите бракми в болниците. Дават им незаслужено високи заплати.
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не знаете как се става старша сестра, мога детайлно да ви разясня. Но то по коментарите им сами ще се сетите.
16
1
 
21
 
! Отговори
От далече преди 4 години
Е това е родната картинка..... Как сами едни други се дърпате надолу. От страни сте мн. жалка картинка, не знам какво добро очаквате на тази територия... А като свършат Главните/гладните/сестри ко ше правим....?
15
3
 
25
 
! Отговори
санитарката Гинка преди 4 години
От къде накъде ще взимат мнението на старшите мед. сестрив отделенията на болниците, от които на практика треперят дори лекарите в отделенията. Тъй като те имат неограничена власт, не дават дежурства, не работят, но събират парсата от рушветите в отделението където са назначени !
14
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има си хас наш Боце да не намери пет-шест кокошки който ще са против колежките си! Много евтино бре хора!
13
4
 
31
 
! Отговори
1 преди 4 години
как ще приемат протеста,като всичките са от герб,и техните заплати са над 2000лева.
12
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало мисирките главните мед. сестри са като главните ви редактори по един в болница и от тях зависят всички даже и лекарите.
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ги пита та се изказват.
10
7
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Е понеже не се подкрепяте,затова ще броите жълти стотинки !А останалите сестри освен главните ?
9
25
 
12
 
! Отговори
НЕизвестна преди 4 години
Медицинска сестра Е много хуманна лрофесия Защо и кои ги кара да протестират ГН РАДЕВ ги подтиква за дестабилизация на дьржавата Р Бьлгария МНОГО ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ СРАМ И ПОЗОР